Gratis SEO værktøjer

seoSkal du arbejde med søgemaskineoptimering, er gode værktøjer et must. Og man kan faktisk komme ganske langt ved at bruge nogle af de gratis produkter, som findes rundt omkring på nettet.

Flere af produkterne findes i både en gratis udgave og en købeversion, som tilbyder lidt ekstra. Men om du skal investere i nogle af de betalte versioner, kan du nok bedst selv vurdere, når du har arbejdet lidt med de forskellige programmer/services.

 • Tjek din – eller dine konkurrenters – placering på Google på udvalgte søgeord:
   1. Free Google monitor (Windows)
   2. Rank Tracker – en del af SEO PowerSuite  (Windows, Linux og Mac)
 • Tjek antal af indgående links samt diverse oplysninger om disse:
   1. http://www.backlinkwatch.com/ (web-baseret)
   2. SEO SpyGlass – en del af SEO PowerSuite (Windows, Linux og Mac)
 • Skal du have lavet nogle tekster til dit linkbuildning arbejde, kan Spinnerchief hjælpe dig. Det er et såkaldt article spinning software, som kan hjælpe dig med at generere nogle unikke tekster udfra et basismateriale:
   1. Spinnerchief (Windows)
 • Er der nogen, som har kopieret indhold fra dit website? Copyscape hjælper dig med at holde øje:
   1. www.copyscape.com (web-baseret)
 • Site Analyse
   1. Screaming Frog SEO Spider (Windows og Mac)
 • Keyword denstity checker: Tjek keyword tætheden i dine tekster:
   1. http://tools.seobook.com/general/keyword-density/
 • SEOmoz toolbar til Chrome eller Firefox: Webside analyse værktøj
 • Google Webmaster Tools giver dig et overblik over nogle af de oplysninger, som Google har registreret vedr. dit website. Det er f.eks. indgående links, interne links og søgestatistik.
 • Google Analytics: Det ultimative website statistik redskab.
 • Google Adwords KeywordTool: Google værktøj til at finde/tjekke mulige søgeord/søgestrenge og deres forekomst i Google’s adwords søgninger. Information om adwords søgninger er ikke 100% optimalt til arbejdet med de organiske søgninger – men i mangel af bedre…
 • Godt læsemateriale kan man (næsten) ikke få nok af. Og heldigvis er der masser at finde på dansk. Nedenstående bøger findes alle i gratis light versioner, som giver dig mulighed for en forsmag på den fulde version:
   1. SEO-LEX light: Yderst letlæselig SEO bog. Et rigtig godt sted at starte – uanset om du er begynder eller allerede er igang med SEO.
   2. SEO 2.0 light: En mursten af en SEO bog. Meget velegnet som opslagsværk.
   3. Analyticsbogen light: Vil du vide noget om Google Analytics – så er det her du bør gå igang!

 

Der er mange gode værktøjer, som kan hjælpe med søgemaskineoptimeringen. Har du noget at føje til ovenstående liste eller nogle bemærkninger, hører jeg meget gerne om det i kommentarerne nedenfor.

 

6 tanker om “Gratis SEO værktøjer”

 1. Du skal have megen ros for din liste. Det er en rigtig god samling, og jeg har faktisk ofte haft brug for mange af de værktøjer du har fået samlet. Alt for tit har jeg surfet rundt og fundet et godt værktøj – og så selvfølgelig glemt at få gemt linket til næste gang!

  Så du er i hvert fald lige røget i mine bogmærker 😉

 2. Tak fo roserne Kathrine! Jeg kender godt problemet. Har selv lige surfet rundt i næsten 20 min. tidligere i dag efter at blog-indlæg, jeg ikke kunne huske, hvor jeg havde set. 🙂

Skriv et svar