Anmeldelse af WordPressbogen

Wordpressbogen

WordpressbogenJeg har været så heldig at få lov at få et sneak peek på WordPressbogen og det er jeg rigtig glad for.

WordPressbogen er skrevet af Brian Hvarregaard. Den er på 87 sider og koster kr. 399,- og du finder den lige her: http://wordpressbogen.dk/. Bogen leveres udelukkende som e-bog (elektronisk bog) i pdf-format. Vil du have den på papir, må du selv sørge for at få lavet et tryk.

På trods af at jeg ikke er i målgruppen for WordPressbogen, kan jeg sagtens huske, da jeg selv skulle i gang med at lave hjemmesider og da jeg senere stiftede bekendtskab med WordPress. Selv om WordPress er forholdsvis let at gå til, er der en del ting, som det er godt at vide inden man kaster sig ud i et hjemmesideprojekt.

Lad mig sige med det samme: WordPressbogen er et rigtig godt sted at starte for begyndere eller let øvede, som gerne vil i gang med at lave sin egen hjemmeside. Den er fyldt med viden, som det vil tage rigtig lang tid at samle sammen selv. Med WordPressbogen i hånden springer du over mange timers endeløs søgen på nettet efter information. Brian har nemlig samlet alt hvad du behøver, for at komme godt i gang, på et sted.

Selv om jeg i dag efterhånden har mange hjemmesider bag mig, kan jeg sagtens mindes nogle af de spørgsmål og uklarheder, som jeg stod overfor, da jeg første gang skulle i gang med at lave en hjemmeside. Og det er netop her, at WordPressbogen har sin styrke. Den tager læseren i hånden og guider igennem hele forløbet lige fra valg af Webhotel udbyder, til opsætning og etablering af selve hjemmesiden samt opsætning af udseende og indhold på hjemmesiden. Mange grundbegreber bliver løbende introduceret og forklaret i bogen på en måde, så alle kan være med.

WordPressbogen fokuserer, naturligt nok, på CMS systemet WordPress, som det bagvedliggende system til etablering og håndtering af selve hjemmesiden. Bogen behandler ikke kun selve WordPress men går også i dybden med flere af de mange udvidelser (såkaldte plugins), som man kan installere for at udvide funktionaliteten af WordPress. Bogen er meget grundig med gennemgangen af WordPress og introducerer læseren til at de grundlæggende begreber på en fin og konstruktiv måde.

 

Hvad kan man bagefter?

Med WordPressbogen i hånden lærer du at oprette et webhotel, bestille et domæne, installere WordPress samt en lang række udvidelser til systemet. Du lærer at strukturere din hjemmeside og at lægge indhold og billeder på siden.

Når du har læst bogen er du i stand til at lave både en privat såvel som en firma hjemmeside og du har et rigtig godt udgangspunkt for at arbejde videre med tingene for senere at kunne mestre både større og mere komplekse løsninger.

 

Er bogen sin pris værd?

Ja! Bogen er så absolut sin pris på kr. 399,- værd. Er du i opstartsfasen med at lave hjemmesider, sparer du mange timer ved bogens hjælp og samtidig kan du undgå mange faldgruber, som du næsten uundværligt ellers vil havne i!

 

Konklusion

Stor ros herfra til Brian Hvarregaard, som med WordPressbogen hermed har gjort livet lettere for alle, som gerne vil i gang med at lave en hjemmeside. Det er 87 velskrevne sider rigt krydret med gode illustrationer. Bogen får min klare anbefaling.

 

Skriv et svar